KasvuOpen blogi: Stop väärinkäytöksille! – Ilmoituskanavasta kasvuyrityksen vastuullisuuden mittari

Mitä tehdä, jos huomaa yrityksen suhmuroivan arveluttavasti tai toimivan epäeettisesti? Keskuskauppakamarin uusi Ilmoituskanava tarjoaa luotettavan väylän ilmoittaa anonyymisti erilaisista väärinkäytösepäilyistä. Whistleblowing-järjestelmä on osa yrityksen eettistä liiketoimintaa, ja siksi jokaisen vastuullisen kasvuyrityksen tulisi ottaa sellainen käyttöönsä.

Keskuskauppakamarin uuden Ilmoituskanava-palvelun taustalla on EU:n whistleblowing-direktiivi, jonka mukaan muun muassa yli 50 hengen yritysten täytyy ottaa käyttöönsä järjestelmä, jonka kautta voi ilmoittaa epäeettisestä toiminnasta ja väärinkäytöksistä. Direktiivi on saatettava kansallisesti voimaan vuoden 2021 joulukuussa.

Vaikka yrityksillä on aikaa reagoida vielä vuodenpäivät, Keskuskauppakamarin itsesäätely- ja vastuullisuusjohtaja Stina Wikberg kertoo, että aihe on herättänyt jo paljon kiinnostusta.

Lue koko KasvuOpenin blogi osoitteessa https://kasvuopen.fi/blogi/stop-vaarinkaytoksille-ilmoituskanavasta-kasvuyrityksen-vastuullisuuden-mittari/

Haluatko lisätietoja Ilmoituskanavasta?

Ota yhteyttä meihin!